nieuws

Bekking wil creatief zijn met GA Eagles: "Andere keuzes durven maken om je te onderscheiden"

Go Ahead Eagles wil door creatief te zijn uitgroeien tot een club die structureel in de eredivisie speelt. Dat zegt technisch manager Dennis Bekking in gesprek met RTV Oost.
"Als wij hetzelfde doen als iedereen, dan zullen we voorlopig kleiner zijn en iets minder te besteden hebben", weet Bekking. "Daarom moet je creatief zijn in de dingen die je doet en echt anders gaan denken. Je moet andere keuzes durven maken om je te onderscheiden."
Bekking gaat in het uitvoerige audio-interview in op zijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles, waarin trainer Hans de Koning werd ontslagen en de club degradeerde naar de Jupiler League, maar Go Ahead Eagles op technisch vlak ook stappen vooruit heeft gezet.
"Go Ahead Eagles is echt een cultuurclub met een bepaalde historie. Dat maakt ons tot wie we zijn, maar er zit ook wel iets in van een bepaalde cultuur van oude jongens, krentenbrood waar je misschien niet altijd heel blij mee moet zijn. De kunst is nu om het goede daarvan te behouden, maar er zijn ook voorbeelden van dingen die in ons nadeel werken en waarbij de tijd misschien stil is blijven staan. Die dingen moeten we oppakken en dat gaan we ook doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.