nieuws

Winnaars Appeltje van Oranje vieren feest in Hengelo

Het was een dag om nooit te vergeten. Een delegatie van Stichting Informele Zorg Twente was vandaag in Den Haag om uit handen van koning Willem-Alexander een Appeltje van Oranje in ontvangst te nemen.
"Het was geweldig om mee te maken", vertelt projectleider Carlijn Lensink over het bezoek aan de koning. "Hij en koningin Máxima waren heel goed op de hoogte van wat wij allemaal doen binnen de stichting. En ze waren heel geïnteresseerd."
De stichting heeft de prijs gekregen voor het project waarbij kinderen die in hun directe omgeving te maken hebben met iemand met een beperking ervaringen delen met een jong-volwassene, een maatje, die ook in zo'n situatie zit.

Allemaal zo groot

Romy en Marlies vormen ook een koppel en zij mochten mee naar Den Haag. "Het mooiste vond ik dat de koning vlak langs me heen liep", zegt Marlies, als haar naar het mooiste moment gevraagd wordt. "En dat ik een hand van hem kreeg. Opvallend was trouwens dat het daarbinnen allemaal zo groot is", glundert ze, eenmaal terug in Hengelo.

'Hier doen we het voor'

Met het Appeltje van Oranje en een ingelijste oorkonde kwam het gezelschap onder aanvoering van directeur Marcel Garritsen aan het begin van de avond terug in Hengelo. En daar stond een grote barbecue klaar, waar met allerlei maatjes, medewerkers en ouders van genoten werd. "En hier doen we het natuurlijk allemaal voor", aldus Garritsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.