nieuws

Netbeheerder Cogas uit Almelo boekt 15 miljoen euro winst

Cogas boekt 15 miljoen euro winst
Cogas boekt 15 miljoen euro winst
Netbeheerder Cogas uit Almelo heeft vorig jaar een winst van ruim vijftien miljoen euro geboekt. Dat staat in het vandaag gepubliceerde jaarverslag.
Over het jaar 2016 werd een resultaat na belasting behaald van 15.042.000 euro. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2015, toen een eenmalige extra fiscale last moest worden genomen.
Van het resultaat over 2016 keert Cogas 10,2 miljoen euro aan dividend uit aan haar negen gemeentelijke aandeelhouders. Dat zijn Almelo, Borne, Dinkelland, Hardenberg, Hof van Twente, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Daarnaast wordt er een extra winst uitgekeerd van 20 miljoen euro.

Afbouw gas
Cogas investeerde vorig jaar 14,5 miljoen euro. Een groot deel daarvan ging naar de uitrol van de slimme meter, die eind 2020 aan alle klanten moet zijn aangeboden. Ook werd er flink geïnvesteerd in de vervanging van leidingdelen.
In het jaarverslag schenkt de directie van Cogas aandacht aan de gevolgen van de energietransitie. De te verwachten afbouw van aardgas betekent dat het bedrijf moet inzetten op andere manieren van verwarming. Het bedrijf kiest daarbij vooral stadsverwarming en het benutten van biomassa en biogas.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.