nieuws

Te Riele schiet Schalkhaar in verlenging naar het kampioenschap

Schalkhaar is kampioen geworden in de tweede klasse J. De ploeg van Chris Jansen won vanavond in de verlening met 2-3 van Luctor et Emergo uit Almelo. Matchwinner Milan te Riele maakte in de tweede helft van de verlenging de winnende treffer.
De wedstrijd werd gespeeld op sportpark de Koerbelt van Excelsior '31 in Rijssen. Er kwamen veel toeschouwers op de wedstrijd af. Door de lange rijen voor de kassa werd de wedstrijd zelfs een paar minuten uitgesteld.
Na ruim een kwartier spelen opende Schalkhaar de score. Een goed aangesneden voorzet werd binnen gekopt door Kevin Maneschijn. Kort na de 0-1 kwam Luctor met een antwoord. Een vrije trap van zo'n 20 meter werd prima ingeschoten, maar nog beter gered door doelman Roelof Goudsmit. Vlak voor rust zorgde Luctor-verdediger Niels ten Hoeve voor de gelijkmaker.
Luctor kwam na twintig minuten spelen in de tweede helft op voorsprong door een kopbal van Danny Jacobs. Het kampioenschap leek voor het grijpen voor de Almeloërs, maar vijf minuten voor tijd schoot invaller Koen Klosters alsnog de 2-2 binnen. 
In de eerste helft van de verlenging werd een doelpunt niet toegekend aan Schalkhaar. Een schot belande op de lat en vervolgens, volgens omstanders, over de doellijn, maar de grensrechter zag er geen doelpunt in.
In de tweede helft van de verlenging was het wel raak. Milan te Riele schoot vanuit een rebound de verlossende treffer binnen, waardoor het kampioenschap voor Schalkhaar een feit is. Luctor gaat de nacompetitie in om alsnog te strijden voor promotie.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.