Landstede Basketbal op magistrale wijze langs Donar in derde finalewedstrijd

Landstede - Donar
Landstede - Donar © Kristian Giesen
Landstede Basketbal heeft donderdagavond op magistrale wijze de derde wedstrijd van de finale-serie om het landskampioenschap gewonnen. De ploeg van coach Herman van den Belt keek in het Groningse MartiniPlaza nagenoeg de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar trok de wedstrijd in het laatste deel van het vierde kwartje alsnog over de streep: 74-79.
In een bijna uitverkocht MartiniPlaza wist Landstede Basketbal goed aan de wedstrijd te beginnen. De Zwollenaren kwamen op 0-5 en 5-8, maar stonden na tien minuten spelen toch met 16-12 achter.

Donar geeft gas
Na een 39-28 ruststand leek Donar de wedstrijd in het derde kwart vroegtijdig te beslissen. De thuisploeg bleef eenvoudig overeind, terwijl de fouten bij Landstede Basketbal toenamen. Vlak voor het verstrijken van het derde kwart werd het verschil zelfs veertien punten (60-46).

Tiller redt Zwolle

De stand was in het vierde kwartje 72-62 in het voordeel van de Groningers en met nog minder dan vijf minuten te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat captain J.T. Tiller van Landstede de ploeg op sleeptouw nam. Met een aantal driepunters van zijn hand en een score van Keegan Hyland werd de stand weer gelijk. Clayton Vette besliste de wedstrijd door een vrije worp te verzilveren.