nieuws

Dag van de Bouw trekt veel publiek, onder meer bij aanleg nieuwe N18

De Dag van de Bouw trekt traditiegetrouw veel bezoekers. Op diverse locaties in de provincie kan het publiek een kijkje achter de schermen nemen bij de aanleg van grote bouwprojecten.Â
De grootste publiekstrekker in Twente was vandaag de N18, de nieuwe 27 kilometer lange provinciale weg tussen Groenlo (Gelderland) en Enschede. Rijkswaterstaat had een groot aantal bussen ingezet om het massaal toegestroomde publiek te vervoeren over het nieuwe weggedeelte.
De snelweg is nog maar deels geasfalteerd en moet medio 2018 klaar zijn voor gebruik. De aanlegkosten bedragen ruim 320 miljoen euro.

Met de bus over de nieuwe N18

De bussen reden ieder kwartier de volledige route tussen Enschede en Eibergen. Onderweg werd er bij diverse kunstwerken een tussenstop gemaakt. Onder meer de aanleg van de tunnelbak onder het spoortraject van de museumbuurtspoorweg trok veel bekijks.
Om straks de oude stoomlocomotief van het museum onbelemmerd doorgang te verlenen wordt de snelweg in de buurt van Haaksbergen verdiept aangelegd, zodat het gemotoriseerde verkeer onder het spoor door gaat. 

Nieuwe gemaal Harculo

In Zwolle zette het waterschap Drents Overijsselse Delta de bouwhekken open bij de aanleg van het nieuwe gemaal Harculo naast de oude IJsselcentrale. Het oude gemaal zit in de IJsselcentrale en wordt ook gesloopt.
Het nieuwe gemaal is nodig om de de waterhuishouding in Zwolle-Zuid en het omliggende landelijke gebied te regelen.

Kampen

In Kampen werd het bouwterrein voor de aanleg van de IJsseldelta opengesteld. Ook dit grootschalige bouwproject mocht zich net als vorig jaar weer verheugen op veel belangstelling. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.