nieuws

John Stegeman blikt terug: "Trots op hoe wij met elkaar gepresteerd hebben"

Trainer John Stegeman heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het seizoen dat sinds zondag voor zijn ploeg is afgelopen. Heracles wist geen punt te pakken bij Feyenoord en miste daardoor de play-offs. Hij blikt in een uitgebreid interview terug op het seizoen.
Er bleef na zondag toch wel een vervelend gevoel hangen bij de ploeg: "Iedereen was heel erg teleurgesteld. Maar daarvoor ben je ook sportman. Op het moment dat we op die positie staan, wat ik niet had verwacht, dan vind ik wel dat je er vol voor moet gaan. We hebben bijna gedaan wat we moesten doen, alleen in de laatste wedstrijd hebben we tegen de kampioen geen punt gepakt. Dat is vervelend, maar als je kijkt waar we staan."
"We staan volgens mij in puntenaantal gelijk met de nummer negen en acht. Dus ja, het staat allemaal heel dicht bij elkaar. En dan is het wel heel erg zuur dat we het uiteindelijk niet gehaald hebben, alleen aan de andere kant vind ik ook dat we gewoon heel erg realistisch moeten zijn en dat we voor Heracles-begrippen een prima seizoen hebben gedraaid."

Justin Hoogma

Stegeman is trots op meerdere dingen dit seizoen: "Jonge jongens die gedebuteerd zijn. Enorm trots op Justin Hoogma, die de speler is met de meeste minuten, op zijn 18 jaar al. Als je ziet hoe hij daar staat. Een aantal jonge talenten zijn doorgestroomd. Onze topscorer staat in de top drie van Nederland, iets wat niet des Heracles is."
Justin Hoogma miste geen minuut (foto: Pro Shots)

Nieuwe selectie

Heracles trok Bart van Hintum en Dario van den Buijs al aan voor komend seizoen, maar daar gaan nog wel enkele spelers bijkomen: "We zijn nu ook bezig spelers te halen, alleen zijn er natuurlijk nog enkele clubs bezig met spelen. Daarna verwacht ik ook pas dat het iets meer op gang komt. We zijn druk bezig om te kijken wat we kunnen halen. Er vertrekken een aantal spelers (Bruns en Te Wierik, red.), dus die plekken zullen moeten worden opgevuld. Daar zijn we druk mee bezig met elkaar. Het ligt natuurlijk ook aan het budget wat er beschikbaar is, wat er gebeurt qua spelers. Of de spelers die haalbaar zijn ook goed genoeg zijn en ook te betalen zijn door ons. Er zitten heel veel factoren aan."

Jan Smit

Stegeman moet het vanaf komend seizoen doen zonder voorzitter Jan Smit. De twee waren niet altijd de beste vrienden, maar toch gaat Stegeman de markante voorzitter missen: "Af en toe is het ook wel eens dat we met de koppen tegen elkaar staan, al valt dat ook wel weer mee. Ik heb ook heel veel van hem geleerd en ik leer nog steeds heel veel van hem. Ik ben hem ook uitermate dankbaar dat hij mij de kans heeft gegund."
"Natuurlijk heeft het hele bestuur en directie dat gedaan, maar ik denk dat de voorzitter ook echt wel zijn nek heeft uitgestoken en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Het is er een van ons gewoon, dan is het wel heel bijzonder als je hier tien jaar werkt dat ineens de voorzitter er niet meer is. Er komt wel een nieuwe voorzitter, maar dat is toch een iets andere persoonlijkheid dan Jan Smit. Dat is niet erg, want iedereen is uniek. Maar ik zal hem zeker gaan missen, ja."
Stegeman in gesprek met Jan Smit (foto: Pro Shots)

Trots en kritisch

Hij vat het seizoen van Heracles als volgt samen: "Ik ben wel trots op het feit hoe wij met elkaar gepresteerd hebben. Ik ben blij dat we uiteindelijk zolang hebben mee kunnen doen om de play-offs. Het kritische puntje is wel dat het soms iets te wisselvallig was. Dat is gewoon een feit en dat paste waarschijnlijk dit jaar het beste bij Heracles Almelo."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.