nieuws

Wooncoaches Twente groot succes

Hoe kan ik mijn huis duurzamer maken en kan ik daar ook subsidie voor krijgen. Vragen waar elke woningbezitter wel mee te maken krijgt. Maar in de wirwar van mogelijkheden raak je vaak het overzicht kwijt.
In Twente bestaat daarvoor de wooncoach, deze onafhankelijke en vooral gratis adviseur komt kijken en denkt mee waar nodig. Wim Beute is zo'n wooncoach: "De wooncoach geeft tips over bijvoorbeeld isolatie van dak en muren. Maar ik geef de mensen ook advies over kleine dingen die je zelf kan doen. Zoals de binnendeuren sluiten of ledlampen in plaats van gloeilampen gebruiken." 

Met mensen omgaan

De wooncoach is een project van Duurzaam Thuis Twente en wordt betaald door  de 14 Twentse Gemeenten. De wooncoach is zo succesvol, dat er nieuwe gezocht worden. Nathalie Thoonsen van Duurzaam Thuis Twente: "Wij zoeken mensen die tijd hebben. Een technische achtergrond is een voordeel, maar je krijgt een cursus. Belangrijkste is: je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan."
Wooncoach zijn is vrijwilligerswerk. Wim Beute is net gepensioneerd: "Ik wil graag wat doen voor de maatschappij. En ik vind het heel leuk om mensen te helpen, bij ze thuis te komen en hopelijk hun huizen iets duurzamer te maken."

Subsidie krijgen

Herald Geelen uit Deurningen heeft inmiddels gebruik gemaakt van een wooncoach: "En dat bevalt mij prima! We hadden zonder zo'n coach toch andere keuzes gemaakt. En omdat hij ons ook advies over subsidies heeft gegeven, konden we veel meer doen dan we dachten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.