nieuws

Voetbalsters FC Twente zien ondanks overwinning Ajax titel pakken

De voetbalsters van FC Twente hebben ondanks een 2-1 overwinning op PSV het landskampioenschap niet weten te prolongeren. Koploper Ajax wist in eigen huis met 2-1 te winnen van ADO Den Haag en grijpt daardoor voor het eerst de Nederlandse titel. 
FC Twente, dat zich de laatste vier seizoenen kroonde tot kampioen, kwam in eigen huis na twintig minuten op voorsprong via Ellen Jansen. Tien minuten later kwamen de bezoekers uit Eindhoven langszij door een treffer van Coolen. Sherida Spitse bracht de thuisploeg na rust op 2-1 en dat bleek uiteindelijk het slotakkoord in Hengelo. Aanvaller Jill Roord, die naar Bayern München vertrekt, kreeg tien minuten voor tijd een publiekswissel. 

PEC Zwolle onderuit

PEC Zwolle ging in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-3 onderuit tegen Heerenveen. De Zwollenaren kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong via Esmee de Graaf, maar Heerenveen stelde na rust orde op zaken door in een tijdsbestek van tien minuten drie keer het net te vinden. Yvette van Daelen deed nog wel wat terug, maar verder kwam de thuisploeg niet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.