nieuws

Lemelerberg is de generale repetitie voor Alpe d'HuZes

Ruim 220 amateurfietsers hebben vandaag op de Lemelerberg een paar duizend euro opgehaald voor het goede doel. Ze deden mee aan de Sallandse editie van de Alpe d'HuZes die dit jaar voor de negende keer werd gehouden.Â
De toertocht over de Lemelerberg is een goede voorbereiding op de echte goededoelenrit naar de top van de Franse Alpe d'Huez, die ieder jaar voor het KWF Kankerbestrijding wordt gereden.

Lemelerberg goede training

Training is nodig, want de beklimming van de Franse Alp vergt veel kracht. De route gaat over een lengte van veertien kilometer stijl omhoog met op sommige punten een stijgingspercentage van ruim 11 procent. Een moeilijke klus voor veel amateurs, maar de moeite waard.

Saamhorigheid

Volgens Kristel Nij Bijvank, die vandaag ook in Heino meereed, geeft de beklimming van de Alpe d'Huez mensen een enorm saamhorigheidsgevoel. Zelf reed ze de tocht in Frankrijk al meerdere keren.
"Alle mensen die meedoen aan de Alpe d'HuZes voor het KWF zijn op een of andere manier betrokken bij de ziekte. Ze hebben een familielid of vriend met kanker of al iemand aan kanker verloren. Ook ik ben een paar familieleden aan de vreselijke ziekte kwijtgeraakt. Door mijn deelname steun ik het KWF, zodat andere kankerpatiënten misschien beter geholpen kunnen worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.