nieuws

Logtenberg baalt na dramatisch slot: "Absoluut geen opzet in het spel"

Fabiënne Logtenberg werd zaterdagmiddag ongewild op een negatieve manier hoofdrolspeelster bij de beslissende wedstrijd om het landskampioenschap tussen VOC Amsterdam en Sercodak Dalfsen. De 25-jarige speelster kreeg in de slotseconden de rode kaart, waarna VOC een strafworp mocht nemen en de titel greep.
Logtenberg, die na dit seizoen afscheid neemt, kreeg nooit eerder rood in haar loopbaan. "Je moet alles meemaken, denk ik. Dus dan maar in de finalewedstrijd", zei ze na afloop cynisch tegenover RTV Oost. Logtenberg moest zich inhouden. "Ik ben bewust naar buiten gelopen, omdat het een allesbepalende beslissing is. Ik ga niet zeggen of het wel of niet terecht is, want ik heb nog geen beelden teruggezien."
Het was een cruciaal moment in de wedstrijd. "Er was nog negen seconden te spelen en dan is het alles of niets, want het stond gelijk", blikt Logtenberg terug. VOC wil graag een doelpunt scoren en wij gaan ervoor om dat tegen te gaan. Charris (Rozemalen, red.) wilde een actie maken en ik ging die actie aan buiten de negen meter, waar ze terecht een vrije worp voor krijgt. Niet meer en minder, dat was gewoon prima. Charris wil snel het spel hervatten en gooit de bal tegen mijn arm. Maar ik deed juist een stap achteruit en mijn handen in de lucht, zodat zij kon spelen. In de ogen van de scheidsrechters was dat een onsportieve overtreding. Dat is volgens de nieuwe regels direct rood en een penalty."
Logtenberg voelt zich benadeeld. "Ik weet niet wat ik anders had moeten doen in deze situatie. Er was geen opzet in het spel, absoluut niet. Dus vandaar dat het heel zuur is dat je daar een directe rode kaart voor krijgt", aldus Logtenberg, die flink baalde van het verlies. "Deze wedstrijd had een verlenging verdiend en dan uitvechten wie kampioen gaat worden. Dat is niet gebeurd, de scheidsrechters hebben een beslissing genomen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.