Hertme maakt zich op voor theaterspektakel Robin Hood

Hertme maakt zich op voor het belevingstheater rond de figuur van Robin Hood. Vanaf komende donderdag, Hemelvaartsdag, staat het openluchttheater compleet in het teken van dit spektakel.

"Gisteren was de generale repetitie en daar was ik zelf heel erg tevreden over", vertelt Bernadet Wieffer, voorzitter van de werkgroep Robin Hood. Ze kijkt tevreden om zich heen en ziet dat er eigenlijk niets meer mis kan gaan.

Iets tussendoor

Het idee ontstond eind december 2015. "Na de laatste passiespelen in 2014 dachten we dat er misschien nog plek zou zijn voor iets tussendoor. En zo ontstond de idee voor Robin Hood."

Er doen tegen de 150 spelers en figuranten mee aan het stuk. En verder zijn er zo'n honderd vrijwilligers actief. "Niet alleen veel mensen uit Hertme. Ook uit Saasveld, Borne, Hengelo, Enschede, Apeldoorn en zelfs Groningen. Daar komt de nar vandaan", lacht de voorzitter.

Erg veel werk

Het bleek allemaal erg veel werk te zijn. "We zijn er een jaar of twee mee bezig. Vooral het decor is een enorme klus geweest. Allemaal jute, hout, riet. Het is allemaal zo veel mogelijk in middeleeuwse sfeer neergezet. Met die muur natuurlijk als blikvanger", zegt Bernadet.

Met die muur doelt ze op de muur van Bentheimer zandsteen, die naast de bestaande toren is gebouwd. "De bedoeling was", zegt decorbouwer Herman Schabbink, "een permanente muur voor de volgende passiespelen in 2019. Door Robin Hood hebben we geprobeerd het naar voren te halen en dat is gelukt."

Deel dit artikel: