nieuws

Edwin Lammertink uit Enter rijdt met zijn Abarth de Mille Miglia uit

Vorig jaar viel hij uit, omdat zijn auto het begaf, maar dit jaar haalde Edwin Lammertink uit Enter met zijn Abarth de finish van de prestigieuze Mille Miglia wel. 1500 kilometer dwars door Italië toeren.
De race wordt jaarlijks gehouden als eerbetoon aan de originele Mille Miglia die van 1927 tot 1957 werd verreden, maar bij wet werd verboden vanwege de vele dodelijke ongelukken die in de wedstrijd vielen. 

Uniek

Er wordt nu gereden met auto's uit die tijd die officieel hebben meegereden tussen 1927 en 1957. Je kunt dus niet zo maar even mee doen. Lammertink heeft dit jaar meegedaan met een Fiat Abarth. "Er is er nog eentje van uit 1950. Dat is dus uniek", zegt Lammertink. 
"Je begint dus aan de race en dan krijg je het routeboek en denk je waar ben ik aan begonnen. Vooral de tweede dag was een heel eind rijden. We waren bij Rome in de buurt. Een hoosbui! Nog nooit meegemaakt. Je dreef van de weg."
Volgens Lammertink had ie dit jaar een stoere auto. "Het ding was niet kapot te krijgen. Hij is er voor gemaakt."

Nooit in Nederland

Italianen zijn helemaal gek van autosport. De Mille Miglia kan ook rekenen op brede belangstelling. "Vooral als je met een Italiaanse auto aan komt rijden. Dit leeft bij de Italianen. Dit vinden ze mooi. Dat kun je in Nederland nooit voor elkaar krijgen."
"Het was geweldig om er aan mee te doen. Daar word je blij van. Ontzettend gaaf om mee te maken. De bergen, de auto's, het lekkere eten. Het hele feestje er omheen." 
Maar het is wel een uitputtingsslag. "In de bergen zit je wel met de billen bij elkaar. Proberen de auto heel te houden. Hoe hoger je komt des te spannender wordt het." 
Lammertink schrijft zich volgend jaar weer in. Dan moet hij opnieuw meeloten voor deelname, maar de kans dat dat opnieuw is vrij groot omdat zijn auto in 1952 ook al eens mee reed.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.