nieuws

Werkzaamheden voor verbreding N35 eindelijk begonnen

Het langverwachte moment is daar: vanmiddag is het startschot gegeven voor de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Het komende jaar wordt hard gewerkt om de weg uit te breiden naar twee keer twee rijstroken.
In februari dit jaar zijn de voorbereidende werkzaamheden al begonnen, maar middels het doorknippen van een lint gaan de werkzaamheden nu echt van start. "Dit is een belangrijk moment, hier is lang naar uitgekeken", zegt omgevingsmanager Aart van Beusekom van Rijkswaterstaat. 

Weekendafsluiting eind juli

Het verkeer kan gedurende de werkzaamheden van de weg gebruik blijven maken, maar eind juli moet de weg noodgedwongen een weekend dicht. "Tot eind juli zijn we druk een tijdelijke situatie te creëren voor het verkeer, maar in het weekend van 22 juli volgt een weekendafsluiting."
De N35 is de afgelopen jaren steeds drukker geworden, waardoor een verbreding noodzakelijk is. Ook wordt de verkeerssituatie in Wijthmen op deze manier veiliger. De verbreding moet er bovendien voor zorgen dat de N35 uit de knelpuntenlijst van de ANWB verdwijnt. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.