nieuws

Coronel wordt niet gehoord in zaak monstertruckdrama, drie anderen wel

Coronel niet gehoord in monstertruckdrama
Coronel niet gehoord in monstertruckdrama
Tim Coronel wordt niet gehoord als getuige in de zaak rondom het monstertruckdrama in Haaksbergen. Mario D., de chauffeur van de monstertruck die in 2014 het publiek inreed, wilde onder andere Coronel als autosportdeskundige laten horen. Het gerechtshof heeft dat verzoek afgewezen.
Rob Oude Breuil, advocaat van D., verzocht het gerechtshof twee weken geleden om Coronel en vier anderen op te roepen als getuige. Van hen mogen er drie gehoord worden als getuige.
"Daar kan ik prima mee leven", zegt Oude Breuil. "Eigenlijk was tijdens de zitting twee weken geleden al duidelijk dat Coronel niet zou getuigen, vooral omdat hij banden heeft met de familie."

Nieuwe getuigen

Oud-coureur Coronel liet zich in de media vaker uit over het ongeluk. Hij acht het waarschijnlijker dat D. onwel is geworden dan dat er een technisch mankement was. Het gerechtshof ziet geen aanleiding om hem te horen omdat niet is gebleken dat Coronel over enige deskundigheid op het gebied van monstertrucks beschikt.
Eén van de drie getuigen die wel gehoord mag worden, heeft de motor van de monstertruck gebouwd en daarna langdurig onderhouden. Hij is werkzaam in de tractorpulling en gebruikt zelf hetzelfde type motor als in de monstertruck zit.
De tweede goedgekeurde getuige heeft een eigen bedrijf en controleert motoren en andere onderdelen race-onderdelen. De laatste getuige heeft ruim 25 jaar ervaring als monstertruckchauffeur. Hij kan volgens Oude Breuil verklaren of het gebruikte terrein te klein is en of er andere oorzaken zijn voor het ongeval.
De getuigen worden allemaal gevraagd of het forensisch technische onderzoek zorgvuldig en volledig is geweest en of de verdachte bij het uitvoeren van de demonstratie juist heeft gehandeld.

Monstertruckdrama

Bij het monstertruckdrama kwamen drie mensen om het leven. De monstertruck maakte geen bocht, maar reed rechtdoor het publiek in.

D. ging vorig jaar in hoger beroep toen hij veroordeeld werd tot vijftien maanden cel en een beroepsverbod van vijf jaar voor de dood van het drietal en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan 28 toeschouwers.
De chauffeur blijft erbij dat hij onterecht schuldig is bevonden. De chauffeur en zijn advocaat willen vrijspraak en anders hooguit een taakstraf.
Wanneer het gerechtshof zich over de zaak buigt, is nog niet bekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.