nieuws

AkzoNobel weerspreekt kritiek aandeelhouders die fusie met PPG willen

Verf- en chemiebedrijf AkzoNobel met vestigingen in onder meer Hengelo en Deventer noemt het afwijzen van een fusie met Amerikaanse branchegenoot PPG weloverwogen. Dat zeiden de advocaten van AkzoNobel vandaag bij het gerechtshof in Amsterdam.Â
Een groep aandeelhouders onder aanvoering van Elliott Advisors verzocht de rechter om een ontslag van president-commissaris Antony Burgmans. Burgmans houdt tot nu toe boot af bij de plannen voor de samensmelting van de bedrijven.
Als een ontslag niet kan, wil de groep aandeelhouders op zijn minst een speciale aandeelhoudersvergadering over het functioneren van de topman. Ook werd er gevraagd om aanstelling van één of meer onafhankelijke commissarissen om toe te zien op gesprekken met PPG. 

'Vertrek van Burgmans zou niets uitmaken'

Volgens Akzo moeten de verzoeken van Elliott en een groep sympathiserende aandeelhouders, die gezamenlijk een belang van nog geen achttien procent hebben, worden afgewezen. Een vertrek van Burgmans zou niets uitmaken omdat de beslissing PPG de deur te wijzen niet alleen door Burgmans, maar unaniem is genomen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.