Water ZomerExpo deze zomer in Museum de Fundatie in Zwolle

Van 24 mei tot en met 20 augustus staat het Museum de Fundatie deels in het teken van de Water ZomerExpo van 2017. Tot nu toe altijd gehouden in Den Haag, nu te zien in Zwolle.

De Water ZomerExpo is de grootste Nederlandse kunsttentoonstelling met open inschrijving. Zoals de naam doet vermoeden speelt water een grote rol: Nederland Waterland, door de ogen van kunstenaars.

Wat is er te zien?

Drieduizend kunstwerken werden anoniem ingestuurd, een 75 koppen tellende jury koos ruim 250 werken die uiteindelijk te zien zijn in de Water ZomerExpo 2017.

"Bijna alles is klaar. We moeten 250 werken een plek geven", vertelt Carlien Oudes, de bedenker van de expositie en directeur van Stichting ArtWorlds. "We zijn de details nog aan het doen, maar we zijn er bijna klaar voor."

De Fundatie-collectie omvat vele waterwerken, te zien in de vaste opstelling van kasteel en museum: poëtische landschappen van Jan Voerman, onderwaterwerelden van Gerrit Willem Dijsselhof, woeste impressies van Jan Cremer en transparante portretten van Paul Citroen.

Waarom Zwolle?

Oudes: "De locatie is erg mooi, want naast Museum de Fundatie staan we ook met de expositie in Kasteel het Nijenhuis in Wijhe en in de Beeldentuin. Zo'n aanbod konden wij niet afslaan."

"De Fundatie ademt sfeer uit voor alle kunstenaars. Het is erg toegankelijk."

Elke bezoeker kan stemmen op zijn of haar favoriete werk voor de Publieksprijs. Alle werken van Water ZomerExpo 2017 staan mét toelichting in de kleurrijke catalogus en zijn stuk voor stuk te koop. ArtWorlds faciliteert de verkoop, om via de ZomerExpo-traditie kunstenaars in hun veelzijdige werkzaamheden te kunnen blijven steunen.

Deel dit artikel: