nieuws

Sportclub Overwetering uit Olst heeft meest gezonde sportkantine van Nederland

De sportvereniging Sc. Overwetering uit Olst heeft de gezondste kantine van Nederland. De club won gisteren de wedstrijd Vullen of Voeden van Wilfred Genee in het voetbalprogramma Voetbal Inside.Â
Het is de derde keer dat de sportkantine van Overwetering een prijs voor haar gezonde assortiment krijgt. 

Sceptisch

De sportkantine in Olst verkoopt naast haar bestaande concept veel gezonde producten. "We bieden bijvoorbeeld broodjes gezond, appelsap, popcorn en spiesjes aan", zegt voorzitter Ferco van Breukelen. "In het begin waren veel sporters sceptisch, maar we kunnen nu met trots zeggen dat het balletje breed (een verantwoord balletje gehakt - red.) het meest verkochte product uit de kantine is." 

Behoefte

Volgens Van Breukelen is er veel behoefte aan een gezonde sportkantine. "Steeds meer mensen letten op gezonde voeding. We zijn daarom twee jaar geleden al begonnen met het langzaamaan veranderen van ons assortiment. Dat bestond dan naast ons al bestaande concept en we integreren steeds meer producten in het normale assortiment."
Van Breukelen ziet dat er steeds meer een patroon ontstaat van gezonde voeding in de kantine. "Onze sporters kiezen steeds vaker voor een gezond broodje in plaats van een vette hap. Ze zijn zich ervan bewust dat het goed is voor ze en ze vinden het nog lekker ook."

Prijs

De vereniging ontvangt een prijs van 2.500 euro. Ze gaan dit waarschijnlijk besteden aan fruitboxen voor de teams in de rust.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.