nieuws

Verdachte overval tankstation Enschede blijft hardnekkig ontkennen

Verdachte overval tankstation blijft ontkennen
Verdachte overval tankstation blijft ontkennen
De 22-jarige verdachte van een overval op het tankstation aan de Boulevard in Enschede in augustus vorig jaar blijft, ondanks een oproep om schoon schip te maken, hardnekkig ontkennen.
De man uit Enschede bekende vanochtend in de rechtbank in Almelo wel een gewapende overval op een snackbar in zijn woonplaats. De strafzaak tegen de verdachte is voor de derde keer aangehouden.

12 augustus 2016

Midden in de nacht op 12 augustus vorig jaar drong een manklopende en gewapende overvaller het bekende tankstation in het centrum van Enschede binnen. Hij richtte een vuurwapen op de medewerker achter het loket en eiste geld en twee pakjes sigaretten. Even later verdween de overvaller met achthonderd euro en de sigaretten in de nacht.
Het is niet de eerste keer dat het tankstation overvallen is en de eigenaar plaatst beelden van de overval op Facebook en vraagt om hulp. Al snel komen er van meerdere kanten tips en de naam van de 22-jarige Enschedeër wordt veelvuldig genoemd. De man woont niet ver van het tankstation en het is vooral zijn manke loop in combinatie met bolle ogen en de badslippers die mensen triggerde.

Bewijsmateriaal

Op 30 augustus wordt de 22-jarige in zijn kraag gegrepen, bij een huiszoeking wordt onder andere een wapen gevonden en een belangrijke aanwijzing voor een andere overval op 24 juli, een tweetal munten, één van 1 Duitse Mark en een Chinese munt. Die munten had de eigenaar van de snackbar in de tas gestopt waar hij de buit van 190 euro in had gedaan.
Na een week hardnekkige ontkenning werd de 22-jarige geconfronteerd met camerabeelden van de snackbaroverval waar hij helder in beeld was. De man brak en bekende. Ook bij de overval op het tankstation ligt er veel bewijs tegen de Enschedeër, maar de man weigert zijn betrokkenheid toe te geven.
Er ligt een plan om de zwakbegaafde verdachte, die een groot deel van zijn jeugd ouderloos doorbracht in jeugdinstellingen, via een lange en zware behandeling op het rechte pad te krijgen.

Inpraten op de verdachte

Tijdens de rechtszaak vanmorgen werd de 22-jarige er meermaals aan herinnerd dat hij beter kan opbiechten. "Kom er maar mee, als we praten over afrekenen met verleden, als je dit gedaan hebt, kom ermee voor de draad, dan kun je ermee verder in je leven" zei een van de rechters.
Ook de officier van justitie probeerde een doorbraak te forceren: "Hoezo behandeling? Als jij geen antwoord geeft, waarom zou ik dan een behandeling moeten eisen? Weet je wat dat kost: klauwen met geld. Misschien moet je daar eens een paar minuten over nadenken voordat je daar iets over zegt. Ik zou ook gewoon een lange gevangenisstraf kunnen eisen!"
De oproepen hadden geen effect, na een ingelast overleg met de advocaat bood de man zijn excuses aan voor zijn proceshouding. Hij bleef bij zijn ontkenning.
De strafzaak is voor uiterlijk drie maanden aangehouden. Dan moet duidelijk zijn welke instelling plek heeft voor een behandeling van de 22-jarige verdachte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.