nieuws

Gemeenteraad Losser niet akkoord met voorstel zonnepanelenpark

De gemeenteraad van Losser gaat niet akkoord met het voorstel om een groot zonnepanelenpark in Overdinkel te plaatsen. Een meerderheid van de partijen vindt een zonnepark van dusdanige omvang niet wenselijk.Â
Bovendien zijn de partijen bang dat het zonnepark op een bepaald moment weer wordt ingehaald door nieuwere technieken. Het College van B & W ging eerder akkoord met de komst van een zonnepanelenpark met 69.000 panelen

Verzet onder bewoners

Bewoners konden hier echter niet mee leven. Hoewel veel Overdinkelaars beseffen dat de komst van het park bijdraagt aan het behalen van duurzaamheidsdoelen, stuit vooral de grootte van het park bewoners tegen de borst. 
Ook de VVD in Losser kan zich niet vinden in de grootte van het park: "Wij willen Overdinkel niet opzadelen met een zonnepanelenpark dat qua oppervlakte een derde deel van heel Overdinkel omvat. En dat tegen de bebouwde kom aan, achter de Hoofdstraat in een prachtig gebied. Dat moeten we niet doen."

Verdeeldheid binnen Burgerforum

Binnen de lokale partij Burgerforum Losser heerst verdeeldheid. Zes raadsleden stemden voor, één tegen. De tegenstanders beroepen zich op het bestemmingsplan van het gebied: "Het college stelt zelf dat de realisatie van een zonnepark in strijd is met het bestemmingsplan. Op grond van de huidige bestemming kan het niet gerealiseerd worden."
Het afwijzen van het plan is een aderlating voor het behalen van de duurzaamheidsdoelen door het college. Het zonnepark zou een besparing van 8600 ton aan CO2-uitstoot op moeten leveren en moest daarmee een belangrijke schakel in de verduurzaming van Overdinkel worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.