nieuws

Losser werkt aan versterking van het winkelgebied

De Jumbo in Losser kan het beste worden verplaatst naar de Aloysiusschool. Dat blijkt uit een zogenoemd behoefteonderzoek dat in opdracht van het college van burgemeester en wethouders is gedaan. Als de Jumbo verhuist, dan zal wel een deel van het oude postkantoor gesloopt moeten worden voor een ruimere doorgang.
Al vele jaren wordt er gezocht naar een invulling voor de oude school en het postkantoor. Uit het onderzoek dat gedaan is door De Stec Groep blijkt dat het interessant is om te kijken of de supermarkt Jumbo van de Gronausestraat naar de Kerkstraat verplaatst kan worden.
"Door een middelgrote supermarkt in de oude school te realiseren en de doorgang naar De Brink te verbreden wordt de loop naar andere winkels gestimuleerd. Dat is belangrijk om het winkelcentrum van Losser vitaal te houden", aldus wethouder Joop Hassink.

En nu?

De Jumbo staat open voor een verhuizing maar zal nog moeten kijken of dit allemaal haalbaar is. Daarvoor gaan zij in gesprek met de projectontwikkelaar en het college van B & W. Wanneer daar een haalbaar plan uitrolt, zal waarschijnlijk over een half jaar de raad beslissen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.