nieuws

Is Sterrin Smalbrugge de nieuwe 'Crocodile Hunter'?

Ze treed in de voetsporen van Freek Vonk en Steve Irwin, 'slangenmeisje' Sterrin Smalbrugge uit Rijssen. Ze studeert ecologie aan de Wageningen Universiteit, staat in het theater met De Grote Reptielenshow, geeft slangencolleges en haar Facebookpagina 'Sterrin's Wild World' heeft ruim 12.000 volgers.Â
Het grote voorbeeld van Sterrin is de wereldberoemde Steve Irwin. De enthousiaste Australiër wist miljoenen mensen te bereiken met zijn televisieshow "The Crocodile Hunter". In 2006 overleed hij nadat hij door een pijlstaartrog werd geprikt. "Hij was voor mij wat Freek Vonk voor kinderen nu is". Na de dood van Irwin besloot Sterrin met dezelfde passie zijn voorbeeld te volgen. 

Goede vriend van Freek Vonk

"Ik vind het geweldig wat hij doet en hoop dat hij er nog lang mee door blijft gaan. Maar de wereld van de slangen kan nog wel wat vrouwelijkheid gebruiken. Ik heb denk ik een wat andere stijl. Wat rustiger. En ik denk dat het gewoon leuk is voor meiden om ook een voorbeeld te hebben".  

Marktplaats afstruinen

Sterrin mocht als jong meisje absoluut geen slang van haar ouders. "Dus speurde ik Marktplaats af naar mensen die slangen te koop aanboden. Dan stuurde ik ze een berichtje en zei: 'hallo, ik ben Sterrin. Ik ben twaalf jaar en ik mag geen slang. Maar mag ik hem alsjeblieft even vasthouden?' Gelukkig ging mijn vader dan wel met me mee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.