nieuws

Luchtsurveillances vanwege kans op bosbranden; vanaf morgen code oranje in Overijssel

De brandweer start morgen met luchtsurveillances om beginnende natuurbranden snel op te sporen. Door het mooie en warme weer is er een grotere kans op een snel uitbreidende natuurbrand. Daarom is vanaf morgen code oranje in onze provincie van kracht.
Ook geldt voor personen die toestemming hebben gekregen om te stoken in de natuur, dat zij daarmee moeten wachten tot de grootste droogte voorbij is.
De brandweer start met het surveilleren vanuit vliegtuigen, om beginnende natuurbranden snel op te kunnen sporen en hierop snel te kunnen reageren. De brandweer zal bij een melding met extra personen en materieel uitrukken.

Code oranje

Voor Overijssel gold al enige tijd code geel voor het risico op natuurbranden. Code oranje betekent dat het weer aangenaam is, maar dat het ook erg droog is in de natuur.
De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook de medewerking van om natuurbrand te voorkomen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.