nieuws

Nationaal Blikkenmuseum in Marle bestaat 25 jaar

Het begon ooit met een beschuitblik van Bolletje en is inmiddels uitgegroeid tot een verzameling van 11.000 blikken. Henk van der Vegt van het Nationaal Blikkenmuseum in Marle viert dit jaar het 25-jarig bestaan van zijn museum.
Hij werkte zo'n 35 jaar geleden in de banketbakkersbranche. Daardoor kreeg hij allerlei producenten aan de deur en dus ook de man van Bolletje en zijn beschuiten. Dat ene blik bracht de verzamelwoede in gang en tien jaar later werd er een museum voor de blikken ingericht. Je kunt zo gek niet bedenken, of het blik staat in Marle.

Oud tabaksblik

Om het jubileum een feestelijk tintje mee te geven werd vandaag bij het museum een verzamelbeurs gehouden. Van een collega-blikkenverzamelaar kreeg hij een oud tabaksblik aangeboden. Van der Vegt was er blij mee. "Ik heb alles in mijn hoofd zitten en weet zeker dat ik deze nog niet heb."
Op de vraag welk blik het meest dierbaar is, wijst Van der Vegt naar twee blikken die van zijn moeder zijn geweest. "Zij verzamelde allerlei naaigarnituur in die blikken. Na haar dood heb ik die met liefde een mooi plaatsje in het museum gegeven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.