Jeugd van SV Colmschate voetbalt met spelers Nederlands Elftal

Het Nederlands elftal presteert de laatste tijd niet best. Maar voor veel jonge voetballers en voetbalsters bleek dat zaterdag weinig uit te maken. Op de Oranje Fandag in Zeist mochten ze voetballen met spelers en speelsters van Oranje. Een grote groep van SV Colmschate was door de KNVB speciaal uitgenodigd.

Met een bus van de KNVB reisden zo'n zestig jeugdleden van Colmschate naar het complex in Zeist waar het Nederlands Elftal vaak samenkomt. Naast veel voetbalspelletjes was ook het handtekeningen scoren een belangrijk onderdeel van de dag. "We willen vooral graag Memphis Depay en Tony Vilhena op ons shirt", zeggen de spelers van de F1 van Colmschate. 

Digitale sterren

Maar niet alleen de spelers zijn in trek. Tussen de sterren van het echte voetbal, lopen ook de bekende gezichten van de digitale voetbalwereld. De jonge fans kennen ze allemaal en drommen zich rond de 'Youtubers', zoals Bas van Velzen uit Zwolle, bekend geworden door filmpjes van prachtige vrije trappen: "Ik sta inderdaad gewoon tussen de spelers handtekeningen uit te delen, zo gaat dat tegenwoordig. Het is leuk om te zien dat al deze kinderen ook zoveel Youtuben."

'Leuk om de spelers te ontmoeten'

De jongens en meisjes van Colmschate hebben een leuke dag. "Het was leuk om de spelers te ontmoeten, dat had ik nooit eerder gedaan", zegt een van de spelers van F1, terwijl hij trots een aantal handtekeningen laat zien. 

Meer over dit onderwerp:
Deventer Nieuws
Deel dit artikel: