nieuws

Teammanager Iwan Spekenbrink vol lof na eindzege Tom Dumoulin

Tom Dumoulin heeft op de laatste dag de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. In de afsluitende tijdrit maakte de Limburger van Team Sunweb de achterstand van 53 seconden op Nairo Quintana ruimschoots goed.
Terwijl zijn ploegmakkers Tom Dumoulin op het podium opzochten om de Girowinst mee te vieren, sprak Iwan Spekenbrink zijn lof uit over zijn Limburgse kopman. "Ik denk nu terug aan het incident op de Stelvio. Daar heeft Tom eigenlijk de Giro gewonnen", zei de Markelose teambaas van Sunweb.
Het was de dag dat Dumoulin wegens darmproblemen van de fiets moest en door die sanitaire stop twee minuten verloor op zijn concurrenten. "Je bent een jonge renner en dan overkomt je zoiets ongewoons. De hele wereld kijkt mee. Hier zag je ook dat wielrennen vallen, vallen, vallen en weer opstaan is. Je moet mentaal zo sterk zijn. Tom bewees dat hij niet alleen fysiek een groot kampioen is", aldus Spekenbrink, die nog niet wist wat de avond in Milaan zou brengen. "Dat is iets waar we nog niet over hebben nagedacht."

"Emotionele achtbaan"

Ook Dumoulins ploeggenoot Tom Stamsnijder uit Wierden was dolgelukkig na de eindzege: "Fantastisch. Dat ik dit voor de tweede keer mee mag maken na Mentsjov. Dit is wel echt heel speciaal. Het was echt een emotionele achtbaan. Ik denk dat hij er echt ondersteboven van is. We hadden het van tevoren gehoopt maar hadden niet gedacht dat we dit zouden gaan flikken", sprak hij tegenover de NOS.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.