nieuws

Wat doet die flessenpost in de IJssel bij Deventer?

Kinderen van basisschool De Wizard in Deventer hebben vanmiddag een fles met een boodschap in de IJssel gegooid. Dat gebeurde onder meer in het kader van 750 jaar stichting IJssellandschap.
"We hopen dat de tekst in de fles over 750 jaar gevonden en gelezen wordt", zegt organisator Martijn Wildekamp. Op het pamflet dat in de fles werd gestopt schreven de kinderen onder meer over de natuur langs de IJssel en werd ook heel groot PEACE geschreven.

Kunstwerken

Voordat het zover was, maakten de kids kunstwerken van modder en hout en werd er gezwommen in een hank van de rivier. Dat gebeurde allemaal bij Natuurderij Keizersrande; een biologisch agrarisch bedrijf in de uiterwaarden van de IJssel.
Martijn Wildekamp, verbonden aan stichting Keizersrande: "Belangrijk is dat kinderen zich realiseren dat kinderen hier 750 jaar geleden ook speelden. En toen met veel minder. We willen ze hier in de natuur met de elementen laten spelen zoals kinderen dat 750 jaar geleden wellicht ook deden. En kinderen naar buiten trekken, want ze spelen tegenwoordig al genoeg binnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.