nieuws

Tom Stamsnijder moest vandaag even checken of ploeggenoot Dumoulin echt gewonnen had

Tom Dumoulin pakte gisteren op knappe wijze de winst in de Giro d'Italia. Hij werd daarbij bijgestaan door knecht Tom Stamsnijder uit Bornerbroek. Die kon vanochtend nog niet helemaal geloven dat het echt gebeurd was gisteren.
"Ik werd wakker en toen moest ik wel echt even checken of Tom Dumoulin nou echt de Giro heeft gewonnen. Je kijkt dan nog even naar de foto's van gister en dan is het toch echt gebeurd", zegt hij tegen Radio Oost.

"Flink doorhalen zat er niet in"

Hij legt uit hoe Team Sunweb de zege heeft gevierd: "Door gezellig met elkaar samen uit eten te gaan en na de tijd nog een drankje te doen in het centrum van Milaan." Meer dan dat kon Stamsnijder ook niet aan: "Toen was het beste er ook wel vanaf. Na drie weken intensief op de fiets de Ronde van Italië rijden en dan nog flink door moeten halen, dat zat er echt niet meer in."

"Trots gevoel"

De ploeg werd in het geheel gehuldigd op Piazza del Duomo in Milaan en dat heeft indruk gemaakt op de Overijsselse renner: "Dat is gewoon fantastisch. Gewoon om met z'n allen, met de hele ploeg, daar te staan. En dan zie je Tom met die grote beker in het roze en al die mensen ervoor. Dat maakt het plaatje wel af, gewoon een trots gevoel dat we dat hebben kunnen flikken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.