Exclusieve modezaak en brasserie geopend in voormalig pand Librije Zwolle

Zwolle is een exclusieve modezaak, brasserie annex salon rijker. In het monumentale klooster aan het Broerenkerkplein in Zwolle, waar voorheen het wereldberoemde restaurant De Librije gevestigd was, opende de Zwolse ondernemer Giel Hakkenberg zijn nieuwe onderneming 'Bij Giel'. hij deed dat met een groot feest, waar een groot aantal vertegenwoordigers uit de Zwolse ondernemersbranche akte de présence gaf.

De 30 jarige succesvolle ondernemer Giel Hakkenberg, die ook zijn verjaardag vierde, kon zich geen mooier geschenk wensen dan de opening van zijn nieuwe zaak. "Het is mijn droom die uitgekomen is", liet hij vol trots weten.

Het concept 'Bij Giel' bestaat uit meerdere disciplines die in het historische pand naadloos op elkaar aansluiten en elkaar op commercieel gebied versterken.

Exclusieve damesmode, brasserie en salon

Zo is er in het souterrain een brasserie gesitueerd. Praktisch omdat zich daar al de oude keuken van de voormalige Librije bevond. De brasserie 'Bij Giel' is straks zeven dagen in de week geopend. Zwollenaren kunnen er terecht voor een kop koffie, de lunch en aan het einde van de middag een uitgebreide borrel met hapjes.

De sfeer in de brasserie ademt mode, een overgang naar de modezaak op de begane grond, die onder de noemer Tenue de Ville 'Bij Giel' het bovenste segment van de damesmode zal gaan bedienen. 

Op de eerste etage van de oude Librije bevindt zich vervolgens de salon 'Bij Giel'. De salon is een multifunctionele ruimte waar modeshows, vergaderingen, bruiloften, lifestyle-evenementen, presentaties of andere gelegenheden plaats kunnen vinden.

Aanwinst voor Zwolle

Ondernemend Zwolle ziet de komst van de nieuwe exclusieve zaak als een aanwinst voor de stad, volgens een van de bezoekers is het concept vernieuwend en zal het meer bezoekers naar de Zwolse binnenstad trekken. "Ik heb Giel altijd al de Mart Visser van Zwolle genoemd, het is geweldig dat hij zijn droom nu in een prachtig monumentaal pand verder vorm kan gaan geven." aldus een van de bezoekers gisteren bij de opening.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Librije modezaak IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: