nieuws

Crossvideo van Tovenaars uit Den Ham hit op social media: 'Hoe gekker, hoe beter!'

We kenden de vriendengroep Tovenaars uit Den Ham al van de strontdouche twee jaar geleden. Ditmaal is de groep opnieuw een hit op social media. Een video waarin de vrienden crossen met een bedrijfswagen is inmiddels al 230.000 keer bekeken, dankzij de Facebookpagina VKMag.
"Tja, hoe gekker, hoe beter toch?" lacht Timo Schuldink, een van de heren, als gevraagd wordt naar de reden van de 'rit' met de Fiat Multipla.

'Risico's zijn er altijd'

Maar er is ook een serieus antwoord: "Wij bestaan uit twee vriendengroepen en een daarvan doet aan banger racing [een onderdeel van de autosport waarbij bijna alles is toegestaan, red.]. Zo kwamen we op het idee om tegen elkaar te crossen."
Onderdeel van die cross was een ritje met de bedrijfswagen. Op de vraag of dat niet erg gevaarlijk is, antwoordt Schuldink: "Ach, risico's zijn er altijd. Maar we hadden al wel wat voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo hadden we al een aantal dingen uit de auto gehaald, zoals de airbag."

'Veel reacties'

De vriendengroep heeft de video zelf ingestuurd naar VKMag. Deze Facebookpagina deelt vaker ludieke video's van vriendengroepen. Hadden de Hammenaren verwacht dat de video zo vaak bekeken zou worden?
"Nou, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant niet", antwoordt Schuldink. "We hebben al wel vaker gescoord met video's, maar die gingen veel harder dan deze. Toch hebben we er al wel veel reacties op gehad, met name van kennissen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.