nieuws

Verschillende Zwollenaren denken mee over de toekomst van de stad

Inwoners uit Zwolle konden vanavond in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes meepraten over hoe de gemeente in de toekomst andere Zwollenaren het beste kan bereiken. Twaalf vellen werden door diverse groepen volgeschreven en de gemeente gaat nu kijken of ze dit mee kunnen nemen in het beleid.
Er kwam 75 man af op de bijeenkomst 'Mijn Zwolle van Morgen'. Wethouder Jan Brink is blij met de opkomst. "Er zijn veel verschillende mensen hier samen wat er voor zorgt dat er ook veel verschillende meningen zijn. Dat is mooi want dat verbreedt onze visie." 

124.000 andere meningen

Brink wil ook dat de verhalen van andere Zwollenaren gehoord worden. "75 man is een goede opkomst, maar de vraag van vanavond was ook hoe halen we de overige verhalen uit de stad halen. Want, dat zijn ook verhalen van de toekomst."

Jongeren zijn creatief

"Ik vind het erg belangrijk dat jongeren worden meegenomen met dit soort avonden", zegt voorzitter van de jongerenraad Joris Kuijper. "Jongeren zijn creatief en kunnen op deze manier een goed steentje bijdragen aan de denkvorming." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.