nieuws

Jan Smit krijgt Koninklijke onderscheiding en erepenning bij afscheid van Heracles Almelo

Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo heeft bij zijn officiële afscheid als voorzitter van de club de erepenning van de gemeente Almelo gekregen en is benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau.
Het gemeentebestuur kent in bijzondere gevallen de erepenning toe aan mensen die zich buitengewoon hebben ingezet voor Almelo.
Smit heeft de bijzondere gemeentelijke onderscheiding gekregen vanwege zijn gedreven en langdurige inzet als voorzitter van Heracles Almelo en de sportieve en maatschappelijke successen die Heracles Almelo als gevolg daarvan heeft behaald.
Het gemeentebestuur van Almelo vindt dat de verdiensten van Smit een grote bijdrage geleverd hebben aan de trots en de identiteit van iedereen die zich met Almelo verbonden voelt.

Lid van verdienste

Naast de erepenning van de gemeente Almelo werd Smit ook onderscheiden door de KNVB. Hij is benoemd tot 'Lid van verdienste'. 
Zo'n achthonderd mensen zijn aanwezig bij het officiële afscheid van Jan Smit waarbij zeer veel mensen uit de voetballerij aanwezig zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.