Negatieve reacties op besluit om ligweide Twentebad Hengelo rookvrij te maken

Dat roken slecht is voor de gezondheid is bekend; hetzelfde geldt voor meeroken. In het kader van de campagne Rookvrije Generatie heeft het Twentebad in Hengelo daarom besloten het grootste deel van de ligweide en de voorpleinen rookvrij te maken, om zo kinderen rookvrij te laten zwemmen. Tot groot onbegrip van veel rokers én niet-rokers.

"Vanaf vandaag doet het Twentebad mee met de “Rookvrije Generatie” campagne van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds", is te lezen op de Facebookpagina van het zwembad. "Waarom doen wij mee? Heel simpel, we zijn het helemaal eens met het doel van deze campagne."

Het Twentebad is naar eigen zeggen het eerste grote buitenbad dat meedoet aan de campagne. Om zwembadbezoekers te laten wennen aan de nieuwe situatie is er achterop de ligweide een rookzone aangelegd. En dat alles om kinderen zo min mogelijk met sigaretten en sigarettenrook in aanraking te laten komen.

Vol onbegrip

Waar je misschien voornamelijk begrip en enthousiasme zou verwachten, zijn veel reacties op het Facebookbericht juist boos en vol onbegrip. "Je zit toch in de buitenlucht? Waarom zou je dan niet mogen roken?" en "Betuttelend!" zijn enkele reacties.

Een aantal mensen vraagt zich af waarom wel alcohol wordt verkocht waarna bezoekers weer in de auto stappen, maar roken niet meer mag. "Zuipen mag dan weer wel, geweldig hoor." "'t Moet niet gekker worden, dan moeten ze auto's ook afschaffen."

'Geen Twentebad voor ons'

Als ze zich aan hun woord houden, zullen veel mensen deze zomer niet bij het Twentebad gaan zwemmen vanwege de maatregel. "Gewoon ander badje opzoeken No Problemo", wordt er geschreven, en "We hadden een gezinsabonnement willen afsluiten, maar dat wordt dus geen Twentebad voor ons."  

Maar er zijn dus ook bezoekers die wel blij zijn met het besluit. "Fijn", "Geweldig" en "Wat een goed initiatief" is ook te lezen bij het bericht.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Roken zwembad Twentebad Nieuws
Deel dit artikel: