nieuws

Participatiemaatschappij Wadinko richt zich op ontwikkeling leiderschap en ondernemerschap

Participatiemaatschappij Wadinko gaat zich naast het financieel steunen van bedrijven die het nodig hebben, ook richten op het ontwikkelen van leiderschap en ondernemerschap. Daarvoor is een nieuwe onderneming opgericht: WIMM, Wij Investeren in Mens en Maatschappij. Dat zei directeur René Wolfkamp van Wadinko vanmiddag tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van de participatiemaatschappij.
Wadinko is in 1992 opgericht om bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe te stimuleren. Bedrijven die geld nodig hebben en niet bij een bank kunnen lenen, kunnen ondersteuning krijgen van Wadinko.
De participatiemaatschappij neemt een substantieel minderheidsbelang in bedrijven met groeipotentie. De bedrijven waarin Wadinko participeert, zijn bij voorkeur gericht op de maakindustrie en zakelijke dienstverlening. Dat heeft de afgelopen 25 jaar honderden banen opgeleverd in de regio.
Na al die jaren is het dus tijd voor een nieuwe stap. "We willen wat anders doen, niet alleen maar geld geven", zegt Wolfkamp. "We blijven investeren, maar als je echt een stap wil zetten dan moet je nog meer aandacht besteden aan effectief leiderschap en beter ondernemerschap."
"We weten nog niet precies hoe, maar we gaan programma's ontwikkelen om bijvoorbeeld leiders effectiever te maken en ze opleidingen aan te bieden, zodat ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.