nieuws

Drie scholen op één locatie in (ver)nieuwbouw Oldenzaal

De Oldenzaalse Nutsschool, Franciscusschool en Twents Carmel College worden over enkele jaren gehuisvest in de (ver)nieuwbouw aan de Lyceumstraat.
Op de locatie is nu nog alleen het Twents Carmel College gevestigd. Maar het oude schoolgebouw voor voortgezet onderwijs aan de Lyceumstraat moet ingrijpend worden verbouwd. Ook de in de buurt gelegen basisscholen de Nutsschool en Franciscusschool zijn op korte termijn toe aan nieuwbouw.

Leerlingenkrimp

Door de scholen samen te voegen ontstaat er een cluster van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs die samen gebruik gaan maken van verschillende faciliteiten zoals sportvoorzieningen, een bibliotheek en een muzieklokaal. De verwachte leerlingenkrimp kan door het samengaan in de toekomst beter worden opvangen.

Eigen identiteit

De betrokken scholen behouden hun eigen identiteit en krijgen elk een eigen ingang. Hoe de (ver)nieuwbouw eruit gaat zien is nog niet bekend. Zeker is wel dat de markante gevel van het Twents Carmel College blijft behouden.

Intentieverklaring

Vandaag maakten gemeente en schoolleiding de intentie wereldkundig dat ze samen willen gaan op de locatie aan de Lyceumstraat. De (ver)nieuwbouw zal vermoedelijk zo'n vijftien miljoen euro gaan kosten en opent als alles meezit in 2020 de deuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.