nieuws

Niet handig: 'shoppen' met gestolen bankpas op plekken met veel camera's

Deze zaak werd begin juni 2017 behandeld in de uitzending
Deze zaak werd begin juni 2017 behandeld in de uitzending
Het is niet de handigste actie. Met een gestolen bankpas afrekenen bij een tankstation of iets kopen bij MediaMarkt. Daar hangt het namelijk vol met camera's. Wie maakt gebruik van de bankpas, die begin dit jaar is gestolen uit een huis van een oudere vrouw aan de Tolweg in Markelo?
De pas wordt op 7 januari gestolen. Om 21.45 uur 's avonds staat een man ermee bij de geldautomaat van de Rabobank in de wijk Groot Driene in Hengelo. Daar wordt 1250 euro opgenomen.

Gefilmd bij tankstation

Een dag later wordt de gestolen bankpas weer volop gebruikt. Dan is een man te zien bij een Avia tankstation in Enschede. Daar koopt hij een pak drinken en neemt daarbij nog 100 euro extra op.
Een uur later is dezelfde man te zien bij MediaMarkt in Hengelo. Daar rekent hij 638 euro af bij de kassa. Wederom met de bankpas die is gestolen in Markelo. Volgens de politie reed de man toen in een donkerblauwe Suzuki Alto, een ouder model.

Tips?

Wie meer weet over de man die pint bij MediaMarkt, bij het tankstation of de Rabobank wordt verzocht de tiplijn te bellen: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl
Update 2 juni: de identiteit van man die geld opneemt bij Mediamarkt en het tankstation is inmiddels bekend bij de politie. De man die pint met de gestolen pas bij de Rabobank in Hengelo wordt wel nog gezocht. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.