nieuws

PPG geeft jacht op AkzoNobel voorlopig op

Het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries zet het overnamebod op zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel voorlopig niet door. Het bedrijf kon tot vandaag een bod indienen bij toezichthouder AFM, maar heeft dat niet gedaan. PPG moet nu een half jaar afzien van nieuwe overnamepogingen.
De Amerikanen hadden zo'n 22,4 miljard euro over voor verf- en chemiebedrijf AkzoNobel, maar werden enkele keren de deur gewezen door de leiding van Akzo, dat onder meer gevestigd is in Hengelo en Deventer.

Opstandig

Eerder deze week won AkzoNobel een rechtszaak tegen een groep opstandige aandeelhouders onder leiding van Elliott Advisors. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam wees alle eisen van de beleggers, die openstaan voor een overname van Akzo door branchegenoot PPG Industries, af.
De opstandige aandeelhouders waren boos over de resolute afwijzing van de Amerikanen. Ze eisten onder meer een buitengewone aandeelhoudersvergadering om te kunnen stemmen over het lot van president-commissaris Antony Burgmans, die in hun ogen de boosdoener was.
Niet uitgesloten is dat PPG in de toekomst alsnog een bod op AkzoNobel uitbrengt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.