nieuws

Overijsselaars bij Alpe d'HuZes: jaar geleden mijn laatste bestraling, nu alleen maar stralen

Fietsend, lopend of met een step. Duizenden Nederlanders, onder wie veel Overijsselaars, hebben vandaag meegedaan aan de Alpe d'HuZes om zo veel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker. En allemaal met hetzelfde motto: 'Opgeven is geen optie'.
Om half vijf vanochtend klonk het startschot, waarna vierduizend Nederlanders begonnen aan de beklimming van Franse Alpe d'Huez. En niet één keer, maar zes keer. Het werd een emotionele dag. Voor de deelnemers, maar ook voor de vele toeschouwers langs de kant.

Hardenberg

Een dierbare die is overleden, een geslaagde behandeling, bijna iedereen heeft wel een persoonlijk verhaal of belevenis. Zo ook Karin Prins van Team 7UP uit Hardenberg. Het team bestaat uit zeven dames die allemaal te maken hebben gehad met de ziekte. 
"Drie van ons, waaronder ikzelf, hebben te maken gehad met borstkanker", vertelt Prins. "Precies een jaar geleden zat ik in mijn laatste bestraling. En nu zit ik alleen maar te stralen. Ik krijg die glimlach niet meer van mijn mond af."
Ook Wouter Jansen uit Deventer geniet volop van de loodzware beklimming. "Het is prachtig. Zwaar, maar ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld", vertelt hij terwijl hij de berg beklimt. 
"Ik doe het voor mijn zwager, voor mijn moeder, ik doe het voor iedereen."
Opbrengst
De deelnemers mogen tot acht uur vanavond finishen. Daarna wordt de opbrengst van het sponsorevenement is. Vorig jaar werd er elf miljoen euro opgehaald.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.