nieuws

Ruim tien miljoen euro voor twaalfde editie Alpe d'HuZes

Ruim tien miljoen voor Alpe d'HuZes
Ruim tien miljoen voor Alpe d'HuZes
De twaalfde editie van Alpe d'HuZes, waaraan ook dit jaar weer veel Overijsselaars hebben meegedaan, heeft ruim tien miljoen euro opgeleverd. Het geld wordt gebruikt in de strijd tegen kanker. Ruim vierduizend deelnemers beklommen vandaag de Alpe d'Huez één of meer keer op de fiets of lopend.
In totaal werd 10.021.548 euro opgehaald. Het bedrag kan nog hoger worden omdat er nog acties zijn die doorlopen en er nog toezeggingen binnen zullen komen. In oktober wordt het definitieve bedrag van de actie bekendgemaakt.

Emotionele dag

Om half vijf vanochtend klonk het startschot, waarna de Nederlanders begonnen aan de beklimming van Franse Alpe d'Huez. Sommigen één keer, anderen vaker, tot maximaal zes keer. Een emotionele dag, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers. De dag eindigde met een flinke onweersbui.
Alpe d’HuZes-voorzitter Johan van der Waal kijkt terug op een geslaagde editie. "Met z’n allen hebben we vandaag weer afgezien, gezweet en gehuild. We hebben mooie momenten met elkaar beleefd, gelachen en nieuwe vrienden gemaakt. Ik ben ontzettend trots op iedereen die ons heeft geholpen om weer een stapje dichter bij de dag te komen, dat er niemand meer doodgaat aan kanker."

151 miljoen euro

In de afgelopen 12 jaar heeft Alpe d’HuZes in totaal ruim 151 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe 178 bijzondere onderzoeken gefinancierd, ten behoeve van onderzoek naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.