nieuws

OM doet aanvullende onderzoek naar bekentenis moord oud-Enschedeër Kuut

Het Openbaar Ministerie doet extra onderzoek naar een bekentenis uit 2013 door een getuige van de moord op de oud-Enschedese crimineel Onno Kuut.
Justitie heeft dat donderdagmiddag toegezegd tijdens een eerste zitting tegen vier zogenoemde 'tattoo-killers', die verantwoordelijk worden gehouden voor betrokkenheid bij de dood van Kuut.

Hoek van Holland

Het stoffelijk overschot van Kuut werd in maart 2009 in de duinen bij Hoek van Holland aangetroffen. De vier tattoo-killers, zo genoemd wegens de Chinese tatoeages op hun rug, zitten celstraffen uit oplopend tot dertien jaar voor een poging een Amsterdamse crimineel in 2009 te liquideren.

Het Openbaar Ministerie houdt het viertal tevens verantwoordelijk voor de dood van Kuut. Over een eventueel motief wilde de officier van justitie nog niets zeggen. Wel zei de officier dat Kuut voor zijn dood waarschijnlijk gemarteld is.

'Nog steeds geen compleet dossier'

De tattoo-killers werden in 2012 aangemerkt als verdachten van de moord op de oud-Enschedeër. Hun raadslieden beklaagden zich er in de rechtbank over dat het OM vijf jaar na dato en acht jaar na de moord nog geen compleet dossier op tafel heeft gelegd. De rechtbank bepaalt 15 juni of de vier toch nog mogen worden vervolgd voor de moord. 
Justitie liet weten op korte termijn nog Satudarah-kopstuk Michel B te willen horen. Hij is recentelijk nog opgepakt geweest met een ander kopstuk na een politie-inval in Enschede.
Onno Kuut bracht vrijwel z'n gehele leven door in Enschede als een geadopteerde zoon. Hij kwam in z'n puberteit in de criminaliteit terecht en stond enkele jaren aan de deur van de Enschedese seksclub Troccodero. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.