Kunstechtpaar Hallema met nieuw pand in Ootmarsum

Het kunstenaarsechtpaar Ruurd en Yvonne Hallema heeft een nieuwe galerie in Ootmarsum. Niet alleen wordt werk tentoongesteld van de internationaal bekende beeldhouwer zelf, maar ook worden toonaangevende kunstenaars uitgenodigd er hun werk te tonen.

Het kunstzinnige echtpaar is heel blij met hun nieuwe stek in wat ze zelf noemen de 'kunststad van Twente', Ootmarsum. "Dit pand is gewoon eigenlijk een bekroning. We wilden het twintig jaar geleden al kopen. Alleen was het kunstklimaat in Ootmarsum toen anders. Er was een wethouder die het niets vond dat er een galerie kwam," zegt Ruurd in Overijssel Vandaag. 

Kinderen

De kunstenaars hebben onlangs hun woning in Amsterdam verkocht, maar hebben nog wel een vakantiewoning in Zuid-Frankrijk. Ooit was het plan om daar hun thuisbasis te creëren. Maar vanwege hun kinderen besloten ze toch in Twente te blijven. "Dan komt je zoon opeens met het nieuws dat je opa en oma wordt en krijgt je dochter een baan op de Saxion Hogeschool. Dan wordt het opeens allemaal anders". 

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Kunst Noordoost-Twente Verhalen
Deel dit artikel: