nieuws

Symbool van de stad Kampen niet te zien tijdens Internationale Hanzedagen

De Kamper Steur, het symbool van de stad Kampen, is niet te zien tijdens de Internationale Hanzedagen. Het beeld van de vis moet eerst een grondige opknapbeurt krijgen voordat de Steur het water op kan. Voor die opknapbeurt zijn geld en extra handjes nodig, maar dat blijft uit.Â
Ondernemer Jan Peter de Maas kocht jaren geleden het symbool van de stad op om de Kamper Steur te redden van de schroothoop. "We hebben de vis toen opgeknapt en opnieuw in de IJssel gelegd, maar hij heeft veel te verduren gehad."
En dus heeft de Kamper Steur een grondige opknapbeurt nodig. "De staat van het polyester is erg slecht, de buik van de vis ligt open en de vin is ook in slechte staat. Als we weer jaren van de vis willen genieten, is er zo'n 10.000 euro nodig om de Steur op te knappen."

Geld en mankracht

Naast geld heeft De Maas ook extra handen nodig om de Steur op te knappen, maar tot dusver krijgt hij nog weinig steun. "Ik ben zeer, zeer teleurgesteld. Ik heb meerdere partijen gesproken, maar niemand doet een stap naar voren."
En dus ziet het ernaar uit dat het symbool van Kampen ontbreekt tijdens de Internationale Hanzedagen. "Ik vind het zorgwekkend. Er is gewoon te weinig steun voor het symbool van de stad. Misschien moet die dan maar terug naar de schroothoop", concludeert De Maas. 
De Internationale Hanzedagen zijn van 15 tot en met 18 juni. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.