nieuws

Dit is het goede nieuws van deze week: Herman Finkers en veel geredde dieren

Het goede nieuws van afgelopen week
Het goede nieuws van afgelopen week
Nieuws is niet vaak positief: we hebben deze week veel geschreven over ongelukken, inbraken en aanslagen. Gelukkig gebeuren er ook genoeg leuke dingen in de wereld. Daar willen we je graag aan herinneren! Daarom hebben we het goede nieuws van deze week voor je op een rij gezet.
Allereerst werden deze week meerdere dieren gered! Zo had de brandweer woensdagavond de handen vol aan een drachtige merrie die in Zwolle in de sloot was terechtgekomen. Gelukkig stond de merrie na twee uur weer op het droge.
En agenten in Enschede vonden woensdagavond een jong uiltje. Het diertje was gewond, maar leefde nog. De dierenambulance heeft de uil opgehaald en die wordt nu ongetwijfeld heel goed verzorgd. 
En de derde reddingsactie werd gehouden tussen Vriezenveen en Daarlerveen maandag. Daar werd door schipper en politieagenten een reekalfje uit het kanaal gered. Het beestje was uitgeput, maar bleef ongedeerd. 

'Liever te dik...'

"Liiiiiieeeeeeeeeever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist." Inhaken! Zangers Stef Ekkel uit Kampen en René Karst uit Hoogeveen hebben zondag een gouden plaat gekregen voor hun nummer 'Liever te dik in de kist'. De zomerhit die iedereen wel kan meezingen is inmiddels meer dan 5,5 miljoen keer bekeken op YouTube. 

Volgers RTV Oost schieten te hulp

En nog zo'n bericht waar wij erg blij van worden. De 12-jarige Daniël Rijpma werd online opgelicht en raakte daardoor 150 euro kwijt. Een aantal volgers van RTV Oost had het zo te doen met Daniël dat ze spontaan de redactie mailden. Een paar volgers wilden Daniël helpen door hem geld te geven, anderen wilden hem zelfs een gloednieuwe Playstation 4 schenken. 
Koninklijke onderscheiding voor Jan Smit
Bij zijn afscheid van zijn club Heracles Almelo kreeg voorzitter Jan Smit niet alleen een erepenning van de gemeente Almelo, hij werd ook nog eens benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau. Gefeliciteerd!
En daarover gesproken... op het afscheid van Smit kon Almeloër Herman Finkers natuurlijk niet ontbreken. De cabaretier had, zoals altijd, de lachers op zijn hand. Heb jij het optreden al gezien?

Goochelaar Jan

Nog iemand die mensen aan het lachen maakt, en daar wordt hij voor beloond. Goochelaar Jan Kosters uit Hardenberg is voor de vierde keer Nederlands kampioen 'Goochelen voor kinderen' geworden. Goed bezig!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.