nieuws

Man uit Vollenhove stapt naar rechter om ex-vrouw te laten stoppen met sturen van naaktfoto's

Kort geding over naaktfoto's
Kort geding over naaktfoto's
Een man uit Vollenhove wil dat zijn ex-vrouw stopt met het mailen en appen van naaktfoto's van zichzelf. Woensdag dient in Zwolle een kort geding. De man heeft inmiddels zo'n honderd foto's ontvangen. "Hij wordt er gek van", zei zijn advocaat.
De vrouw stuurt haar ex-man al jaren naaktfoto's. Toen de zestigjarige man in 2015 zo'n foto doorstuurde naar familieleden met de vraag of zij haar konden stoppen, deed de vrouw prompt aangifte. De politierechter veroordeelde de man vorig jaar voor smaad, dinsdag werd hij in hoger beroep vrijgesproken.

Uitlokken

Op sommige foto's staat de vrouw alleen naakt, op andere foto's samen met haar naakte vriend. De advocaat van de man vermoedt dat de nieuwe naaktfoto's onder meer bedoeld zijn om de man uit te lokken. Mogelijk hoopt ze dat de man opnieuw een foto doorstuurt "zodat ze opnieuw aangifte kan doen." Behalve foto's krijgt de man ook vele discriminerende opmerkingen over zijn nieuwe vrouw. 
De man uit Vollenhove deed eerder al aangifte tegen zijn ex-vrouw, maar in het politieonderzoek zit geen schot. Zijn advocaat hoopt dat met een dwangsom van vijfhonderd euro per overtreding de vrouw stopt met het sturen van de foto's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.