nieuws

Humans of Zwolle geeft de stad een gezicht

"Zwolle is een mooie stad, maar zonder mensen is het een lege stad. De mensen maken de stad," aldus Trea ten Kate en Renate Vries. Zij fotograferen en delen de verhalen van mooie, kleurrijke, opvallende en alledaagse inwoners van Zwolle voor 'Humans of Zwolle'.Â
Op Facebook en Twitter worden de foto's en de verhalen erachter gedeeld. "Met Humans of Zwolle willen wij laten zien hoe uniek en bijzonder iedere persoon is en dat je deze mensen 'gewoon' in Zwolle kunt tegenkomen."

Vragen

Het is geen onbekend concept, in New York werden al honderden inwoners gefotografeerd door Brandon Stanton voor 'Humans of New York'. Trea vertelt: "Dat willen wij hier in Zwolle ook. Iedereen heeft een verhaal; die verhalen willen wij optekenen en de mensen fotograferen." Dat fotograferen doet Renate. Trea stelt de vragen op straat. Dat zijn heel basale vragen als: Wat brengt jou hier? Waar lig je akker van? Wat word je blij van?

Kenmerkend

Inmiddels hebben ze al met veel Zwollenaren gesproken. De openheid van de inwoners van Zwolle verrast hen telkens weer. "Ze zijn graag bereid mee te werken en zich te laten fotograferen. Wat ook opvalt: ze zijn zo positief, zo optimistisch, zo tevreden. Dat kenmerkt wel de Zwollenaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.