nieuws

Het Enschedese Volkspark staat zondag weer in het teken van kunst

Het evenement ‘Kunst in het Volkspark’ strijkt zondag weer neer in Enschede. Ruim 165 internationale kunstenaars vertonen hun werk tijdens de 24e editie van deze kunstmanifestatie in het Volkspark. "Ik hoop alleen wel dat het droog blijft", aldus organisator Jolanda van Tellegen.Â
Het park biedt ruimte aan diverse kunstvormen en heeft een galerieplein en een zogeheten 'kunstenstraatje'. Het Orkest van het Oosten zorgt samen met de Nederlandse Reisopera voor de muzikale omlijsting.

Aanbod

Jolanda van Tellegen is blij dat het weer gelukt is om - voor de 24ste keer - een mooi aanbod aan kunsten neer te zetten. "Er is kunst in alle denkbare vormen. Van beeldhouwen, schilderen en glaskunst tot sieraden maken en design. En we hebben ook live muziek op vier podia. Vorig jaar trokken we 36.000 bezoekers, hopelijk halen we dat aantal dit jaar ook. We hebben ook in Duitsland naam gemaakt, dus ik verwacht ook veel Duitse bezoekers."

Weer

Zondag gaan van 11-18 uur de poorten open van het Volkspark en kunnen bezoekers een wandeling maken door de kunststraten. Jolanda van Tellegen verheugt zich vooral op mooi weer. "De voorspellingen zijn goed, ik hoop dat alles goed verloopt. Samen met zo'n kleine 70 vrijwilligers  wordt het een drukke, maar ongetwijfeld prachtige dag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.