nieuws

Bianca Roosenboom gouddelver op eerste dag NK inline-skaten

Bianca Roosenboom
Bianca Roosenboom
Op de eerste dag van het NK inline-skaten op de baan was Bianca Roosenboom uiterst succesvol. Op de overdekte piste in Heerenveen wist de Kampense de 300- en 1000 meter te winnen en pakte ze zilver op de afvalkoers.Â
Op de 300 meter noteerde de meervoudig Nederlands kampioene de snelste opening van het veld en maakte het daarna koelbloedig af. Ze versloeg Moniek Klijnstra en Noraly Berber Vonk. Ook op de 1000 meter overtuigde Roosenboom. Ze hield Noraly Berber Vonk en Beau Wagenmaker gemakkelijk achter zich.
Elma de Vries gaf op de afvalkoers iedereen het nakijken door halverwege één ronde voorsprong te pakken en daarmee de overwinning naar zich toe te trekken. In de sprint voor de overige twee podiumplaatsen pakte Bianca Roosenboom haar derde medaille van de dag. Manon Kamminga greep het brons.

Mulders overheersen

Bij de heren bleef de 300 meter het domein van de broers Mulder. Ronald nam in Heerenveen de titel over van broer Michel, die twaalf maanden geleden Nederlands kampioen op deze afstand werd. Sinds deze afstand op het NK-programma staat, in 2004, wonnen de gebroeders uit Zwolle alle keren goud. De score sinds 2004 is met tien tegen vier nationale titels in het voordeel van Ronald. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.