nieuws

Ontvoerde Enschedese kinderen zijn terecht; vader aangehouden

De ontvoerde Enschedese kinderen Alma, Nazih en Hassan die op 19 mei door hun vader zijn meegenomen naar het buitenland zijn terecht.
De drie kinderen zijn afgelopen dinsdag door de Hongaarse politie aangetroffen in een trein bij de grens tussen Hongarije en Roemenië. De vader is aangehouden, omdat er een Europees aanhoudingsbevel was uitgevaardigd tegen hem.
De vader heeft de kinderen zonder toestemming meegenomen naar het buitenland. Zonder dat de moeder daarvan op de hoogte was. Het gezin verhuisde anderhalf jaar geleden van Syrië naar Nederland. 
De politie startte op 19 mei een onderzoek en via social media en Opsporing Verzocht kreeg de politie ongeveer vijftien tips binnen. Daar zat geen gouden tip bij. De politie besloot een internationaal signalement af te geven.
Grensposten in verschillende landen werden geïnformeerd over de ontvoering, om ervoor te zorgen dat de man niet met de kinderen uit Europa zou vluchten. 

Vandaag pas terug naar huis

De kinderen waren tot vandaag in Hongarije ondergebracht. Zij zullen vandaag met twee Nederlandse rechercheurs terugkeren naar Nederland en naar hun moeder worden gebracht. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.