nieuws

DETO Twenterand en KHC Kampen handhaven zich in de eerste klasse

DETO Twenterand en KHC Kampen hebben zich vanmiddag veilig gespeeld in de eerste klasse zaterdag. DETO won met overtuigend met 4-0 van Lelystad'67 en KHC Kampen was thuis met 5-2 te sterk voor VV Renswoude.
KHC moest een 2-1 voorsprong verdedigen. De ploeg uit Kampen kwam goed uit de startblokken. Na een kwartier was het raak. Een voorzet van Tuncer werd terug gekopt door Olaria, waardoor de bal voor de voeten kam voor De Nooijer en de 1-0 binnenschoot.
Een minuut na rust bracht Niek van den Bosch de spanning terug in de wedstrijd. Via een prachtige volley schoot hij de 1-1 binnen. In de 63e minuut kwam KHC Kampen weer op voorsprong. Wederom een goede voorzet van Tuncer die dit keer binnen werd gekopt door Burak Alp. Zes minuten later maakte Tuncer aan alle onzekerheid een einde. Dit keer zette De Nooijer strak en laag voor en was Tuncer de doelpuntenmaker.   
KHC ging vervolgens vrolijk door met scoren. Van Marle tekende voor zijn tweede in de 72e minuut. Vijf minuten later maakte ook De Nooijer zijn tweede. Na een mooie sleepbeweging schoot hij de bal langs de keeper van VV Renswoude. In de 84e minuut deed VV Renswoude nog iets terug. Invaller Ralph Boom maakte de eretreffer en zorgde voor een 5-2 eindstand. 

DETO Twenterand

De ploeg uit Vriezenveen speelde de vorige wedstrijd met 2-2 gelijk. DETO ging vanaf minuut één vol op de aanval. Dat pakte goed uit, want Frank Smit van zette de ploeg na ruim een kwartier door een snoeihard schot in de kruising op voorsprong. Vlak voor rust schoot Lesley Nahrwold met buitenkant voet de 2-0 binnen. 
Een paar minuten na rust gooide Tom Smoes de wedstrijd op slot. Vlak na de 3-0 werd het duel ongeveer een twintig minuten stilgelegd vanwege onweer. Na de onweer was het weer Tom Smoes die scoorde. Na een fantastische vrije trap schoot hij de 4-0 binnen. Smoes eiste de hoofdrol op in de tweede helft. Naast zijn twee doelpunten incasseerde hij ook twee keer geel binnen vijf minuten, waardoor hij vroegtijdig kon gaan douchen. Eindstand van de wedstrijd was 4-0, waardoor handhaving voor DETO een feit is. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.