nieuws

Ruim dertigduizend mensen vinden hun weg naar Freshtival 2017

Een recordaantal bezoekers tijdens de negende editie van het music- en foodevent Freshfestival op Het Rutbeek in Enschede. Ruim dertigduizend festivalgangers gingen op diverse podia op verschillende muziekstijlen uit hun dak.Â
Omdat het festival voor het eerst over twee dagen was verspreid, konden bezoekers ook gebruik maken van een speciaal ingerichte festivalcamping. Volgens de organisatie is de omgeving rond Het Rutbeek uitermate geschikt voor een meerdaags festival. "We zien zeker nog mogelijkheden om het festival groter te laten groeien, de ruimte is er", zegt woordvoerder Rik van de Merwe.
De voorbereidingen voor het grote muziekfestival zijn al een jaar aan de gang. Naast een vaste kern van medewerkers werken zijn er ruim zevenhonderd beveiligers, vrijwilligers, hulpverleners en horecamensen in touw om de bezoekers twee prima dagen te bezorgen. 

Verschillende muziekstijlen en veel horecafaciliteiten

Hoewel het festival ooit is ontstaan als dancefestival, is het muziekaanbod de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid. "Het varieert van dance en hiphop tot aan Jan Smit, salsa en hardcore", aldus Van de Merwe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.